HPE GreenLake

05-07-2024 10:42
HPE GreenLake
Özel Bulut Kuruluşu için HPE GreenLake

Özel ortamınızdaki yalın donanım, konteynerler ve VM'ler için tümüyle yönetilen bir bulut deneyimiyle çok nesilli BT'nizi kolaylaştırın ve modernleştirin.


Özel bulutunuz için genel
bulut deneyimi


Hibrit stratejiniz için oluşturulmuş, yeniden tasarlanmış bir özel bulutla verilerinizin potansiyelinin farkına varın. HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise, konumlarınızdaki (veri merkezleri, ortak yerleşim tesisleri veya uç) uygulamalarınıza ve verilerinize bir bulut işletim modeli getirerek işletmenizin talep ettiği güvenlik ve ölçeklenebilirliği sağlar.

HPE GreenLake nedir?

HPE GreenLake, Hewlett Packard Enterprise'ın öncü uçtan buluta çözümüdür. Tanımlamanın oldukça zor olmasının nedenlerinden biri, geniş bir hizmet ve ürün yelpazesinden oluşan çok yönlü bir çözüm olmasıdır. GreenLake kapsamında sağlanan hizmetler şunları içerir:

  • Bulut tabanlı veri depolama, yönetim ve koruma
  • Yapay zeka, makine öğrenimi (ML) ve analiz
  • Güvenlik ve uyumluluk
  • Hibrit, şirket içi ve bulut hizmetleri

Bir sonraki bölümde göreceğiniz gibi, bu sadece yüzeysel.

Mümkün olan en basit ifadeyle HPE GreenLake, şirket içi depolamadan bulut yedeklemeye kadar tüm BT altyapınızı tek bir yerden görüntülemenize ve yönetmenize olanak tanıyan bir satın alma platformudur. Neredeyse tüm HPE ürünlerini ve çözümlerini satın almanızı ve yönetmenizi sağlar.

HPE GreenLake aynı zamanda oldukça esnek bir platformdur. İster HPE ister üçüncü taraf bir BT hizmet sağlayıcısı tarafından olsun, altyapınızın veya süreçlerinizin ne kadarını kendiniz yönetmek istediğinizi ve ne kadarının sizin için yönetilmesini istediğinizi seçebilirsiniz.

HPE GreenLake'in tüketim modeli

HPE Greenlake genellikle tüketime dayalı bir modeli izler. Bu, kullanıcıların, tıpkı genel bulutta olduğu gibi, kullanıldıkları anda ödeme yapabilecekleri anlamına gelir. HPE Greenlake aynı zamanda kullanıcılarına gerçek finansal ve teknik esneklik sağlayan bir sermaye harcama modeli de sunabilmektedir.

Esnek fiyatlandırması sayesinde GreenLake, aşırı tedarik maliyetlerini ortadan kaldırmak isteyen hızlı büyüyen işletmeler için yararlı bir platformdur.

İşinizi-fidye yazılımı-3-1024x341.png-tehdidine karşı koruyun

Özellikler ve hizmetler

HPE GreenLake'in kapsadığı temel hizmetlerin tümü şunlardır:

Yapay Zeka, Makine Öğrenimi ve Analitik İş uygulamaları Hesapla
Konteynerler Veri koruması Veri tabanı
Kenar HPC Hibrit ve çoklu bulut
Hiper yakınsak Göç Ağ oluşturma
Özel bulut SAP'nin Güvenlik, risk ve uyumluluk
Depolamak VDI Sanallaştırma

Tüm bu alanları tek bir makalede derinlemesine ele almak imkansızdır, bu nedenle bundan sonra HPE GreenLake'in size erişim sağladığı en popüler çözümlerden bazılarına odaklanacağız:

GreenLake Blok Depolama

HPE GreenLake Blok Depolama, geleneksel depolama çözümü edinimi için erişimi kolay ve uygun maliyetli bir alternatif sunar. Genel bulut entegrasyonunun yanı sıra geleneksel Fiber Kanal ve ISCSI bağlantısını da destekleyerek genel amaçlı, iş açısından kritik ve görev açısından kritik iş yükleri için uygun hale getirir.

Basit bir ifadeyle GreenLake Blok Depolama, Hizmet Olarak SAN olarak tanımlanabilir. Temel özellikleri şunları içerir:

  • Veri koruması için anlık görüntüler
  • VMWare entegrasyonu
  • Gelişmiş yapay zeka analitiği
  • Şifreleme

Bunlar, işletmelerin herhangi bir iş yükünü kendi seçtikleri platformda güvenle dağıtmalarına olanak tanır. Esnek bir aylık abonelik planına göre satın alınabilen hizmete donanım, dağıtım, destek ve yönetimin tamamı dahildir.

GreenLake Dosya Depolama

HPE Alletra Storage MP'ler ve Geniş Yazılım üzerine kurulu GreenLake File Storage, süper hızlı performansla yüksek yoğunluklu depolama sunar. Basitleştirilmiş bir satın alma deneyimi isteyen veya yapılandırılmamış ve büyük veri zorluklarıyla başa çıkmakta zorlanan işletmeler için ideal bir çözümdür .

GreenLake'in Dosya Depolaması şunları sağlar:

  • Sezgisel bir bulut deneyimi
  • Kapsamlı veri hizmetleri
  • Hızlı ve öngörülebilir performans

Altyapı için GreenLake

GreenLake for Infrastructure, belirli düzeyde veri yönetimi ve izleme yardımına ihtiyaç duyan işletmelere uygun tam kapsamlı bir çözümdür. Hemen hemen tüm diğer GreenLake çözümlerinde olduğu gibi, kuruluşların aşırı tedarik maliyetleri olmadan talebe göre esnek bir şekilde ölçeklendirme yapmasına olanak tanır.

GreenLake Özel

Herhangi bir ölçekte herhangi bir HPE ürününde mevcut olan GreenLake Custom, özel ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere tasarlanmış özelleştirilmiş ürünlerden veya çözümlerden yararlanmanıza olanak tanır. Bu bir set ürün değil, bireysel iş yükü gereksinimlerine göre seçilebilecek bir dizi farklı ürün.

GreenLake Custom, son derece spesifik iş yükü gereksinimleri olan işletmelerin yanı sıra şunları yapmak isteyenler için de çok uygundur:




HPE GreenLake'i farklı kılan nedir?

Bu noktada HPE GreenLake'i Dell APEX, Amazon Web Services (AWS) ve Microsoft Azure gibi yüksek profilli rakiplerinden farklı kılan şeyin ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. GreenLake'in kendisini farklılaştırmasının dört temel yolu şunlardır:

1. Birleşik bir bulut platformu

HPE GreenLake, çok çeşitli bilgi ve süreçleri tek bir yerde birleştirmeye odaklanır. Ana GreenLake Merkezi konsolu aracılığıyla yeni ürünler ve hizmetler satın alabilir, performansı izleyebilir ve altyapınızı ayarlayabilirsiniz. Dell APEX ve AWS bu işlevlerden bazılarını gerçekleştirebilse de hiçbiri GreenLake kadar kapsamlı değildir.

Profesyonel ipucu: 'HPE GreenLake vs Dell APEX' makalemizde GreenLake ve APEX arasındaki daha fazla farkı araştırıyoruz.

2. Tüketime dayalı model

Sabit oranlı modellerden yararlanan bazı hizmet sağlayıcıların aksine HPE GreenLake, işletmelerin BT kaynakları ve kapasitesi için ihtiyaç duydukları anda ödeme yapmalarına olanak tanır. Sonuç olarak, işletmeler yalnızca kullandıkları kadar ücretlendirilir; bu da aşırı harcama veya aşırı provizyon sorununu tamamen ortadan kaldırır. 

Lenovo Truscale gibi diğer rakipler güç kullanımına dayalı fiyatlandırma sunarken, GreenLake seçtiğiniz ölçüm birimine göre fiyatlandırma sunar. Bu, benzersiz düzeyde esneklik ve seçim sağlar. 

HPE'nin Bulut ve Veri Ortakları Lideri Joe Pemberton'un yakın zamanda Nexstor ile yaptığı bir röportajda belirttiği gibi: 

'Müşterilerin ödemediği tamponlarımız var. Dolayısıyla, bir tedarik zincirinin disk kapasitesi veya sunucu kapasitesindeki herhangi bir artımlı değişikliği yakalamasını beklemeleri gerekmiyor; bu arabellek de dahil. Müşteriler içeri girdikçe, kullandıkları her şeyi ücretlendiriyoruz.'

HPE GreenLake'in neden bu kadar yenilikçi olduğunu öğrenmek ve yaklaşan HPE geliştirmeleri hakkında fikir edinmek için şimdi röportaj metnini okuyun .

3. Tutarlı izleme

Küresel çapta kurulmuş bir şirket olarak HPE, yüksek kaliteli, 7/24 sistem izleme sunabilmektedir. Teknisyenleri ne zaman ek kapasiteye ihtiyaç duyabileceğinizi tespit edebilecek ve güvenlik sorunlarını ve ihlallerini daha gelişmeden tespit edebilecektir.

Bu, altyapınızın her zaman güçlü ve artan kapasite gereksinimlerini karşılamaya hazır olmasını sağlar.

Joe Pemberton, bu süreci 'HPE'nin müşteri ihtiyaçlarına yardımcı olmak için her zaman hazır ve hazır olduğu' 'sürekli bir görüşme' olarak adlandırıyor. 3

4. Uzman ortak ilişkileri

HPE GreenLake, HPE'nin güvenilir iş ortakları ağı aracılığıyla satın alınır. Bunlar, HPE çözümlerini satmak, yönetmek ve sunmak için HPE tarafından incelenip onaylanan üçüncü taraf satıcılardır. 

HPE GreenLake ile birlikte çalıştığınız satıcının uzmanlığını her zaman garanti ederek verilerinizin güvenliğine daha fazla güvenebilirsiniz. Nexstor'un bulut felaket kurtarma araştırmasının da gösterdiği gibi, yüksek kaliteli destek ve bulut güvenliği 2023'te iş liderleri için çok önemli.

Bu dört temel özellik, HPE GreenLake'i aşağıdaki özelliklere sahip işletmeler için ideal bir çözüm haline getirir: 

  • Hızlı büyüyorlar.
  • Karmaşık veya geniş kapsamlı veri gereksinimleriniz varsa.
  • Veri yönetimini basitleştirmeyi amaçlıyorlar.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.