Microsoft Azure

04-07-2024 15:27
Microsoft Azure
Microsft Azure Nedir?

Microsoft Azure, Microsoft tarafından yönetilen dünya çapında bir veri merkezleri ağı aracılığıyla uygulamaların ve hizmetlerin geliştirilmesine, dağıtılmasına ve yönetilmesine izin veren, Microsoft tarafından sunulan bulut tabanlı bir platform ve hizmettir. Bilgi işlem, depolama, veri yönetimi ve daha fazlası gibi çeşitli hizmetler sağlar. Azure, kullanıcıların uygulama oluşturmak ve dağıtmak için çeşitli programlama dilleri, çerçeveler ve araçlar arasından seçim yapmasına olanak tanır. Ayrıca analitik, güvenlik, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve yapay zeka (AI) için çeşitli hizmetler sunar. Azure ile kullanıcılar, ölçeklenebilirlik, güvenilirlik, küresel erişim ve diğer Microsoft ürün ve hizmetleriyle tümleştirme avantajlarından da yararlanabilir.
AppMaster tarafından geliştirilen bir uygulamayı Microsoft Azure servislerinin yanı sıra diğer benzer servislerde dağıtabilirsiniz. Bu, AppMaster'ın hem üçüncü taraf hizmetlere hem de kendi sunucularınıza alıp yerleştirebileceğiniz kaynak kodu üreten AppMaster bir no-code olması nedeniyle elde edilir.
Azure nasıl çalışır?

Microsoft Azure, bir web portalı veya API'ler aracılığıyla internet üzerinden erişilebilen bir dizi hizmet ve araç sağlar. Azure tarafından sağlanan hizmetler ve araçlar, genel olarak üç ana kategoriye ayrılabilir:

  • Bilgi işlem hizmetleri : Bu hizmetler bulutta sanal makineler, kapsayıcılar ve web ve mobil uygulamaları çalıştırabilir. AzureAzure Virtual MachinesAzure App Service ve Azure Container Instances gibi hizmetler sunar.
  • Depolama hizmetleri : Bu hizmetler, verileri bulutta depolayabilir ve yönetebilir. AzureAzure Blob StorageAzure Files ve Azure Queue Storage gibi hizmetler sunar.
  • Veri yönetimi hizmetleri : Bu hizmetler buluttaki verileri yönetebilir ve analiz edebilir. AzureAzure SQL DatabaseAzure Cosmos DB ve Azure Data Factory gibi hizmetler sunar.
Azure kullandığınızda, sanal makineler ve depolama hesapları gibi kaynakları oluşturmak ve yapılandırmak için web portalını veya API'leri kullanabilirsiniz. Bu kaynaklar oluşturulduktan sonra uygulamalarınızı çalıştırabilir ve verilerinizi depolayabilirsiniz. Azure, kaynaklarınızı yönetmenize ve izlemenize yardımcı olacak Azure Monitor ve Azure Automation gibi araçlar ve hizmetler de sağlar.

Azure, Microsoft tarafından yönetilen küresel bir veri merkezleri ağı üzerine kuruludur ve bu ağ, kullanıcıların uygulamalarını ve hizmetlerini dünyanın çeşitli yerlerinde dağıtmasına ve çalıştırmasına olanak tanır. Bu, daha iyi performans, yüksek kullanılabilirlik ve olağanüstü durum kurtarma sağlar.

Azure, uygulamalarınızı oluşturmanıza, dağıtmanıza ve yönetmenize ve verilerinizi güvenilir ve ölçeklenebilir bir şekilde depolamanıza ve yönetmenize olanak tanıyan, internet üzerinden erişilebilen kapsamlı bir hizmet ve araç seti sağlar; ayrıca kaynaklarınızı izlemek ve yönetmek için araçlar ve hizmetler sağlar.

Çeşitli Azure Hizmetleri nelerdir?

Microsoft Azure, bulutta uygulama ve hizmetler oluşturmak, dağıtmak ve yönetmek için kullanılabilecek çok çeşitli hizmetler sağlar. Azure tarafından sağlanan başlıca hizmetlerden bazıları şunlardır:

  • Bilgi işlem hizmetleri : Bu hizmetler bulutta sanal makineler, kapsayıcılar ve web ve mobil uygulamaları çalıştırabilir. Azure, Azure Virtual Machines, Azure App Service ve Azure Container Instances gibi hizmetler sunar.
  • Depolama hizmetleri : Bu hizmetler, verileri bulutta depolayabilir ve yönetebilir. Azure, Azure Blob Storage, Azure Files ve Azure Queue Storage gibi hizmetler sunar.
  • Veri yönetimi hizmetleri : buluttaki verileri yönetebilir ve analiz edebilir. Azure, Azure SQL Database, Azure Cosmos DB ve Azure Data Factory gibi hizmetler sunar.
  • Ağ hizmetleri : Bu hizmetler, buluttaki kaynaklara bağlanma ve bunların güvenliğini sağlama yeteneği sağlar. Azure, Azure Virtual Network, Azure ExpressRoute ve Azure DNS gibi hizmetler sunar.
  • Güvenlik hizmetleri : Bu hizmetler, buluttaki kaynakları koruma yeteneği sağlar. Azure, Azure Active Directory, Azure Key Vault ve Azure Security Center gibi hizmetler sunar.
  • Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi hizmetleri : Bu hizmetler, zekayı uygulamalara ve hizmetlere uygulama yeteneği sağlar. Azure, Azure Cognitive Services, Azure Machine Learning ve Azure Databricks gibi hizmetler sunar.
  • Nesnelerin İnterneti hizmetleri: buluttaki IoT cihazlarını bağlayabilir ve yönetebilir. Azure, Azure IoT Hub, Azure IoT Central ve Azure IoT Edge gibi hizmetler sunar.
  • Geliştirici hizmetleri : Bu hizmetler, bulutta uygulama oluşturma, dağıtma ve yönetme yeteneği sağlar. Azure, Azure DevOps, Azure App Service ve Azure Functions gibi hizmetler sunar.


Neden Azure kullanmalısınız?

Bir kuruluşun veya işletmenin Microsoft Azure kullanmayı seçmesinin birkaç nedeni vardır:

Ölçeklenebilirlik : Azure, kuruluşların kaynaklarını gerektiği gibi kolayca yukarı veya aşağı ölçeklendirmelerine olanak tanır, böylece yalnızca kullandıkları kadar ödeme yaparlar.

Küresel erişim : Azure, kuruluşların uygulamalarını ve hizmetlerini dünya çapında birden fazla bölgede dağıtmasına ve çalıştırmasına olanak tanıyan küresel bir veri merkezleri ağına sahiptir.
Entegrasyon : Azure, Office 365 ve Dynamics 365 gibi diğer Microsoft ürünleri ve hizmetleriyle entegre olur ve bu, bu ürünleri halihazırda kullanmakta olan kuruluşlar için yararlı olabilir.
Esneklik : Azure, kuruluşların zaten aşina oldukları teknolojileri kullanarak uygulamalar oluşturmasına ve dağıtmasına olanak tanıyan çok çeşitli programlama dillerini, çerçevelerini ve araçları destekler.
Güvenlik : Azure, kuruluşların buluttaki kaynaklarını ve verilerini korumaya yardımcı olmak için bir dizi güvenlik özelliği ve hizmeti sağlar.
Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi : Azure, kuruluşların içgörü kazanmasına ve daha iyi kararlar almasına yardımcı olabilecek, uygulamalara ve hizmetlere entegre edilebilen bir dizi yapay zeka ve makine öğrenimi hizmeti sunar.
Nesnelerin İnterneti : Azure, IoT cihazlarından gelen verileri bağlamak, yönetmek ve analiz etmek ve içgörüler sağlamak için kullanılabilecek bir dizi IoT hizmeti sağlar.
Uygun maliyetli : Azure, kuruluşların yalnızca kullandıkları kadar ödeme yapmasına olanak tanır; bu, kendi şirket içi altyapılarını sürdürmekten ve yönetmekten daha uygun maliyetli olabilir.
Uyumluluk : Azure, HIPAA gibi çeşitli endüstri standartlarıyla uyumludur.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.