Veeam Nedir?

04-07-2024 15:42
Veeam Nedir?

Veeam Backup Nedir?

  • Sanal makineleri yönetmek ve izlemek için uygun sistem ve kuruluma sahip değilseniz, sanal makine sorunları büyük miktarda veri kaybına neden olabilir. Birçok şirket sanal makineleri fiziksel makinelerle aynı şekilde yedekler ve sanal makine verilerini normal depolamada depolar. Ancak, bir fiziksel makine birçok sanal makineyi barındırabileceğinden, sanal makine sayısı arttıkça yedekleme işlemi daha karmaşık hale gelir ve yazılım gerektirir.

    Veeam Ne İşe Yarar?

    Veeam, sanal makineler için özel yedekleme yazılımı oluşturmasıyla tanınır. Olağanüstü durum kurtarma teknolojisinde liderlik gösteren bir şirket. Veeam 2006 yılında kuruldu ve İsviçre’de yönetiliyor. Şu anda 4000’den fazla çalışanı ile 35’ten fazla ülkede yüz binlerce müşteriye hizmet vermektedir. Veeam Backup & Replication bir şirket şirketidir. Uygulamaları ve verileri yedeklemek, geri yüklemek ve çoğaltmak için hızlı ve esnek yazılım. Bu yazılım, sanallaştırılmış veri merkezi bileşenlerindeki, fiziksel sunuculardaki veya bulut tabanlı altyapıdaki verileri korumaya yöneliktir, en popüler hipervizörlerle uyumludur ve çeşitli bulut yedeklemeleri sunar. Hizmetler sorunsuz çalışır.

    Veeam, başlangıçta sanallaştırma için geliştirildi ve sonunda fiziksel cihazları, bulut iş yüklerini ve Office 365’i içeriyordu, ancak hem yedekleme hem de replikasyon yeteneklerini tek bir üründe sunuyor. , Sanal makineleri kapatmadan replikasyonu sağlayarak sektöre öncülük ediyor.

    Sanal makineyi geri yüklemeden hemen geri yüklenebilen, aracısız görüntü tabanlı yedekleme sağlayan yazılım. Çeşitli uygulamalar için kurtarma süresi 15 dakikadan azdır.

    Veeam Nasıl Kullanılır?

    Veeam Microsoft HyperV ve VMware vSphere platformları için geliştirdiği yedekleme yazılımının yeni sürümünü ve yeni özelliklerini içeren Veeam 10, 18 Şubat 2020’de yayınlandı. Aslında 2019 Veeam Backup & Replication 9.5 Güncelleme 3’ten beri Veeam Backup & Replication 10 sürümünün çıkmasını bekliyorduk ancak Veeam Forum açıklaması, Veeam kullanılmaya devam edeceğini söylüyor.

    2019 yılında çıkacak olan güncelleme serisinin yeni özelliklerinde bilgiler verilmektedir. Veeam Replication sürüm 10’un 2020’nin ilk çeyreğinde kullanıma sunulacağını bildirdiler. 18 Şubat 2020’de Veeam Backup & Replication 10 sürümüne yeni özellikler eklendi.

    Veeam Backup & Replication 10 üzerine kurulum yapıldıktan sonra birçok konfigürasyon yapılır. Birden çok Veeam Backup & Replication 10 HyperV yük devretme kümesi yedekleme işi veya Veeam10 VMware vSphere Backup işi yapılandırmış olabilirsiniz. B. Veeam Backup & Replication 10 Backup Repository veya Veeam. Bu gibi durumlarda, tüm yapılandırmayı yeni kurulan fiziksel veya sanal bilgisayar sunucusunda tekrarlamanız gerekecektir.
    Tüm konfigürasyonu yeniden oluşturmak yerine, yeni Veeam Backup & Replication 10 ile tüm konfigürasyonu geri yüklemek için alınan konfigürasyon yedeğini kullanabilirsiniz.

    İlk sunucumda Windows Server 2016 Datacenter işletim sistemi, 192.168.1.200 IP adresi ile W16DC olarak yapılandırılmış, Active Directory Domain Services yapılandırılmış ve bakicubuk.local kurulum adlı Active Directory domain ortamı bulunuyor.

    Windows Server 2016 Datacenter işletim sistemine sahip W16VEEAM adlı ikinci bir sunucu, ilk ağ kartı 192.168.1.202/24’ün IP adresi olarak yapılandırılan Active Directory etki alanı yapısının bir parçasıdır. Bu sunucuda Veeam Backup & Replication 10 kuruludur. Bir Veeam yedekleme havuzu ve bazı Veeam Backup & Replication 10 HyperV yedekleme işleri de yapılandırılır. Bu sunucuda bir konfigürasyon yedeği yapılandırarak bir konfigürasyon yedeği gerçekleştirin.

    Veeam Backup & Replication Kurulumu

    Veeam Backup & Replication 10’u işletim sisteminize veeam kurulum için gereken yazılımı veeam indirme için Install’a tıklayın.

    İşletim sisteminde yüklü olmayan Veeam kurmak için gereken yazılımın kurulumu başlayacaktır.

    Check System Configuration ekranında, Veeam Backup & Replication 10’u kurmak için gerekli olan ve işletim sisteminde yüklü olmayan tüm yazılımların geçtiğini görebilirsiniz. NS. Kurulum başarıyla tamamlandı. Gerekli yazılımı kurduktan sonra Next’e tıklayın.

    Yüklemeye Hazır ekranı ( Ready to Install ), Veeam yüklemek için yaptığınız seçimlerin bir listesini görüntüler.

    Veeam Backup & Replication 10 programlarının ve uygulamalarının kurulu olduğu dizin, Veeam hizmet bağlantı noktası, Veeam Backup & Replication 10 hizmetleri tarafından kullanılan hizmet hesabı, SQL Server örnek adı ve SQL Server veritabanı adı).

    Farklı ayarlar belirtmek isteyerek Veeam Backup & Replication 10 kurulumunuzu özelleştirebilirsiniz. Hizmet hesapları farklı şekillerde yapılandırılabilir. Servis portunu değiştirebilirsiniz. Örneğin, ortamınızın bir SQL Server Always ON yapısına veya bir SQL Server yük devretme küme yapısına sahip olduğunu varsayalım. SQL Server Always ON veya SQL Server Failover Cluster yapısıyla Veeam için Microsoft SQL Server’ı Veeam Backup & Replication 10’a yüklemenize gerek kalmadan ortamınızda bir veritabanı yapılandırabilirsiniz.

  • * Kuruluma Hazır ekranında ( Ready to Install ), Veeam kurulumunu başlatmak için Install ‘a tıklayın.
  • * Veeam Backup & Replication’ı Kur ekranı, Veeam Backup & Replication 10 kurulumunun başladığını gösterir.
  • * Install Veeam Backup & Replication monitörün ekranında Microsoft SQL Server 2016 Pack 2 Express kurulumu olduğunu görülecektir.
  • * Veeam Backup & Replication’ı Kur ekranında, Veeam Kataloğu kurulumunun başladığını görebilirsiniz. Veeam Backup & Replication’ı Kur ekranında, Veeam Backup & Replication Server kurulumunun başladığını görebilirsiniz.
  • * Veeam Backup & Replication’ı Kur ekranında, Veeam konsol kurulumunun başladığını görebilirsiniz. Microsoft Exchange için Veeam Explorer, Microsoft SharePoint için Veeam Explorer, Microsoft SQL Server için Veeam         Explorer, Veeam Explorer Exchane Active Directory, Oracle için Veeam Explorer kurumları başlayacaktır.
  • * Veeam Backup & Replication’ı Yükle ekranında, Microsoft Exchange için Veeam Explorer kurulumunun başladığını görebilirsiniz.
  • * Veeam Backup & Replication’ı Yükle ekranında, Microsoft SharePoint için Veeam Explorer kurulumunun başladığını görebilirsiniz. Install Veeam ekranında, Microsoft SQL Server için Veeam Explorer kurulumunun başladığını görebilirsiniz.
  • * Install Veeam ekranında, Microsoft Active Directory için Veeam Explorer kurulumunun başladığını görebilirsiniz. Veeam Backup & Replication’ı Yükle ekranında, Oracle için Veeam Explorer kurulumunun başladığını görebilirsiniz.
  • * Veeam Backup & Replication’ı Yükle ekranında, Microsoft Windows Redistributable için Veeam Agent’ın yüklenmeye başladığını görebilirsiniz.
  • * Veeam Backup & Replication’ı Yükle ekranında, Veeam Agent for Linux Redistributable’ın kurulmaya başladığını görebilirsiniz. Veeam Backup & Replication 10’un kurulumu, [Install Veeam Backup & Replication] ekranında tamamlanır. Veeam hizmetinin bir başlangıç ??hizmeti olduğunu görebilirsiniz.
  • * Veeam Backup & Replication 10 Kurulum Sihirbazının tamamlanma ekranında Veeam Backup & Replication 10 kurulumunun başarıyla tamamlandığını görebilirsiniz.
  • * Veeam Backup & Replication 10 Kurulum Sihirbazı ekranını kapatmak için Finish’e tıklayın.
  • * Veeam Backup & Replication 10 kurulumu tamamlandıktan sonra, Veeam Backup & Replication 10’u çalıştırmak için masaüstünüzdeki Veeam Backup & Replication 10 konsoluna tıklayın.
  • * Veeam Backup & Replication 9’dan sonra tanıtılan bu özellik, her sunucu ve istemci makineye Veeam Backup & Replication Console yüklenerek yönetilebilir.
  • * Veeam Backup & Replication 10’u çalıştırmak için Connect’e tıklayın. Bu ekran Veeam Backup & Replication 9.5’te değişti. Veeam Backup & Replication 10 görüntülenir.
  • * Veeam Backup & Replication 10 konsolunda yeni özellikler var.
  • * Veeam Backup & Replication 10 konsolunun Yardım menüsünün Hakkında sekmesinden sürümü kontrol edin. Veeam Backup & Replication 10 sürümü 10.0.0.4461 olarak görüntüleniyor.
Veeam Özellikleri ve Avantajları
Veeam, veeam özellikleri yedeklemeleri modernize etmek, hibrit bulutları hızlandırmak, verileri korurken yazılım lisanslarını, bileşen satın alımlarını, bant genişliğini ve maliyetleri azaltmak için tek bir platform sağlar. Merkezi yönetim, çoğaltma ve veri tekilleştirme gibi özellikler, çözümün bir parçası olarak sunulur ve ek bileşenleri lisanslama ihtiyacını ortadan kaldırır.

Veeam Backup & Replication, yöneticilerin her bir sanal makineyi tek bir merkezi konumdan kolayca kontrol etmesine olanak tanıyan merkezi bir yönetim yaklaşımını benimser.
Veeam, veeam özellikleri yedeklemeleri modernize etmek, hibrit bulutları hızlandırmak, verileri korurken yazılım lisanslarını, bileşen satın alımlarını, bant genişliğini ve maliyetleri azaltmak için tek bir platform sağlar. Merkezi yönetim, çoğaltma ve veri tekilleştirme gibi özellikler, çözümün bir parçası olarak sunulur ve ek bileşenleri lisanslama ihtiyacını ortadan kaldırır.

Sanal makinelerin imaj tabanlı replikasyonunu gerçekleştirebilirsiniz. Bir üretim sanal makinesini yerinde veya dışında klonlayın ve kullanılabilir durumda tutun. Yapılandırılabilir sayıda yük devretme noktası vardır.
Veeam Backup & Replication’ın ana avantajlarından biri, sanallaştırma katmanında çalışan ve kullanılan bulut hizmetlerinden bağımsız olarak 15 dakikalık kurtarma süresi sağlayabilmesidir.
Bir yedekleme aracısı yükleme ihtiyacını ortadan kaldırır.

Veeam Backup & Replication, hem aracı tabanlı hem de aracısız yazılım. Ham veri göndermekten 50 kata kadar daha hızlı bir dahili WAN kullanır. Bu, Veeam yerleşik WAN optimizasyonunun harici sunuculara veri göndermenize izin verdiği anlamına gelir. Çoğaltmadan 50 kata kadar daha hızlı ham veri replikasyonu sağlar.













IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.